Mijlpalen van ons succes

Moerzeke is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en behoort tot Hamme. Het is een landelijk, rustiek dorp op de linkeroever van de Beneden-Schelde. In deze regio richtte Gaston Verhelst in 1959 het bedrijf op en zorgde door dagelijkse inzet, hard werken en de kennis van een goed product voor een solide basis voor het huidige bedrijf.

"Coming together is a beginning, keeping together is progress, working together is success."

Henry Ford

1959 | OPRICHTING

Gaston Verhelst en zijn broer Laurent richten de firma Moespom in Moerzeke op. Zij specialiseren zich in de inkoop van goede aardappelen van lokale producenten, verpakken de knollen in zakken van 25 kg en verkopen ze op de nabijgelegen markten.

1962 | GROEI

Bij een tragisch ongeval sterft Gaston’s broer, maar de onderneming moet blijven voortbestaan om het inkomen voor de familie te verzekeren. Samen met zijn vrouw leidt Gaston het bedrijf naar de toekomst.

1983 | NIEUWE PRODUCTIEFACILITEIT

De onderneming groeit gestaag en de oude productiefaciliteit voldoet niet meer aan de hoger gestelde eisen. Samen met de familie bouwt Gaston een nieuw gebouw en investeert in een nieuwe was- en verpakkingsinstallatie.

1992 | OVERDRACHT

De oprichter en zijn vrouw gaan na vele jaren welverdiend met pensioen, hun zoon Laurent en zijn vrouw nemen het bestuur van Moespom voor hun rekening. 

2008 | NIEUWE VERPAKKINGSINSTALLATIE

De bestaande verpakkingsinstallatie is op leeftijd gekomen en de vraag naar meer kwaliteit en voedselveiligheid extreem toegenomen. Moespom beslist om een nieuwe verpakkingsinstallatie van roestvrij staal te bouwen.

2014 | EIGEN TEELT

Stefan en Anthony, de zonen van Laurent en Arlette, doen hun intrede bij het bedrijf en de familie start met de teelt van de eerste eigen aardappelrassen. Gelijktijdig investeert de familie in een nieuwe acceptatie- en opslaghal om de verwerkingscapaciteit te doen toenemen.

2018 | Nieuwe wasinstallatie

De wasinstallatie is op leeftijd gekomen en de familie investeert in een moderne zuiveringsinstallatie van roestvrij staal. In het kader van de afwerking van de installatie wordt het eerste eigen reclamefilmpje in samenwerking met de fabrikant van de installatie geproduceerd. Gelijktijdig wordt de bestaande website inhoudelijk en optisch herzien om ook op lange termijn de aardappelen op de markt te kunnen brengen.

60 jaar jubileum

Moespom wordt 60 en bij die gelegenheid hebben we onze tijd genomen en ons imago herzien. Nu tonen we op onze nieuwe website al onze expertise in het telen, wassen, verpakken en verkopen van eersteklas en smakelijke aardappelen.

Top